Home/ Tiskové zprávy / Změny a rozšíření manažerského týmu společnosti Novicom, českého výrobce IT security řešení
22. 5. 2020

V polovině května 2020 došlo k několika změnám ve vedení renomované IT společnosti Novicom, u jejíhož zrodu v roce 1994 stála dvojice zakladatelů - Ing. Petr Linke a Jindřich Šavel.

Dosavadní ředitel společnosti, Ing. Petr Linke, se nově přesunul na pozici technického ředitele (CTO), v které se bude naplno věnovat vývoji a vylepšování Novicom produktů a nadále uplatňovat zejména své technické znalosti, zkušenosti a originální nápady.

Pozice ředitele společnosti (CEO) se od 14. 5. 2020 ujal druhý zakládající člen, Jindřich Šavel, který doposud působil v Novicomu jako obchodní ředitel. Ve funkci CEO hodlá Jindřich Šavel uplatnit své více jak 28leté zkušenosti z oblasti návrhů a dodávek infrastruktur, aplikačního software, systémů pro správu dokumentů a řízení procesů, tvorby firemní strategie a budování prodejní sítě. Právě při realizaci dodávek pro efektivní správu a zabezpečení počítačových sítí se měl možnost detailně seznámit se způsoby zajištění kybernetické bezpečnosti a také se širokou nabídkou produktů kybernetické ochrany na trhu.

Funkci obchodního ředitele převzal František Sobotka, který v Novicomu pracoval od března 2019 jako Key Account Manager. V minulosti působil také ve finančním sektoru a bankovnictví, nicméně již 15 let pracuje v oboru IT a kybernetické bezpečnosti. Kromě implementačních IT projektů se manažersky podílel na dodávkách bezpečnostních prvků a řešení, a to i v mezinárodním měřítku. Z nové pozice obchodní ředitele Novicomu odpovídá za specifické segmenty a věnuje se řešení komplexních potřeb speciálních zákazníků, zejména co se týče provozní spolehlivosti a bezpečnosti rozsáhlých sítí.

Dalším členem vyššího managementu firmy se stal Pavel Jiroušek, který zastával od roku 2019 v Novicomu pozici Delivery Managera, a nyní postoupil do funkce ředitele realizace projektů a provozu (COO) a je zodpovědný za oblast implementace projektů, zákaznické podpory a podpory provozu firmy. Oblasti IT se Pavel Jiroušek věnuje od roku 1989, kdy od pozice pracovníka provozního IT postupně prošel funkcemi jako Business system manager ve společnosti Unilever až do pozice ředitele Tukového průmyslu, vždy s důrazem na tvorbu a rozvoj IT infrastruktury a implementace. Přibližně 11 let působil ve společnosti TOPTRANS EU jako IT director, předseda představenstva a vedoucí organizační složky.

Nový management tým Novicomu tedy od půlky května 2020 tvoří:

• Jindřich Šavel – Ředitel společnosti (CEO)
  • Ing. Petr Linke – Technický ředitel (CTO)
  • František Sobotka – Obchodní ředitel (CSO)
  • Pavel Jiroušek – Ředitel realizace projektů a provozu (COO)

"Cílem Novicomu je vytvořit takové produktové portfolio, které komplexně podpoří přicházející trend outsourcovaného bezpečnostního dohledu (služby aktivního SOCu). Rádi bychom se stali tzv. druhou nohou SOCu. Toto ucelené portfolio a vize umožní nabídnout našim partnerům ONE STOP SHOP v této oblasti. V blízké době například představíme nový produkt, který pomůže naplňovat tuto vizi", dodává ředitel Novicomu, Jindřich Šavel.